Recept
« Terug naar recepten
Eigenzinnige tomaat garnaal
PT45M
Eigenzinnige tomaat garnaal
Een heerlijk eigenzinnige tomaat garnaal recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
erna vanderhaeghen
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
weekend knack
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eigenzinnige tomaat garnaal te bereiden
Ontvel de tomaten en hak het vruchtvlees,
meng voor de vinaigrette olie en balsamico, kruid met peper en zout, meng er de bieslooksnippers door en zet koud weg.
Maak de zure room: klop de room op met citroensap en kruid met peper en zout.
Los de suiker op in witte wijn, glucose en water, een steelpan op een laag vuur. Laat afkoelen, doe het mengsel in de blender, voeg het vlees van de avocado's en het citroensap toe en pureer tot een gladde massa. Roer hier de melk door, draai het mengsel in een ijsmachine tot ijs. Bewaar in de diepvriezer.
Lepel de zure room in gazen. Leg er een laag tomaat op en vul aan met 50 g garnalen.
Werk af met een bolletje avocado- ijs en strooi er wat bieslooksnippers over.
meng voor de vinaigrette olie en balsamico, kruid met peper en zout, meng er de bieslooksnippers door en zet koud weg.
Maak de zure room: klop de room op met citroensap en kruid met peper en zout.
Los de suiker op in witte wijn, glucose en water, een steelpan op een laag vuur. Laat afkoelen, doe het mengsel in de blender, voeg het vlees van de avocado's en het citroensap toe en pureer tot een gladde massa. Roer hier de melk door, draai het mengsel in een ijsmachine tot ijs. Bewaar in de diepvriezer.
Lepel de zure room in gazen. Leg er een laag tomaat op en vul aan met 50 g garnalen.
Werk af met een bolletje avocado- ijs en strooi er wat bieslooksnippers over.
Mijn kookverhaal (erna vanderhaeghen)
Iedereen vond het lekker, eens iets anders.