Recept
« Terug naar recepten
Elzasser Perenbrood
PT120M
Elzasser Perenbrood
Een heerlijk elzasser perenbrood recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Anita Croes
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Anita
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Elzasser Perenbrood te bereiden
Maak de vulling een dag van tevoren:
Snijd de vruchten in kleine stukjes.
Doe alle ingrediënten voor de vulling in een schaal.
Laat dit 12 uur weken, schep af en toe om.
De volgende dag:
Los de gist op in het water en maak met 1/3 van het meel een deeg
Kneed 5 minuten. Doe het ei, de specerijen en het zout erbij en kneed gaandeweg het grootste deel van het meel erdoor
Het deeg moet soepel, maar niet plakkerig zijn.
Laat een uur rijzen. Laat ondertussen de vulling uitlekken: Stevig aanduwen in de zeef!
Sap bewaren.
Duw het deeg plat.
Kneed het fruit en de noten erdoor, met eventueel wat extra bloem. Het kan er echt allemaal in.
Kneed tot het deeg tot het een samenhangend geheel is.
Verdeel het deeg in twee stukken en vorm er langwerpige broden van. Dek af en laat een uur rijzen.
Maak het glazuur door het eigeel los te roeren met wat van het weekvocht van het fruit, smeer de broden ermee in.
Bak de broden af in 45 minuten op 190°C.
De broden zijn gaar wanneer er een hol geluid klinkt als je er op tikt met je vinger.
Snijd de vruchten in kleine stukjes.
Doe alle ingrediënten voor de vulling in een schaal.
Laat dit 12 uur weken, schep af en toe om.
De volgende dag:
Los de gist op in het water en maak met 1/3 van het meel een deeg
Kneed 5 minuten. Doe het ei, de specerijen en het zout erbij en kneed gaandeweg het grootste deel van het meel erdoor
Het deeg moet soepel, maar niet plakkerig zijn.
Laat een uur rijzen. Laat ondertussen de vulling uitlekken: Stevig aanduwen in de zeef!
Sap bewaren.
Duw het deeg plat.
Kneed het fruit en de noten erdoor, met eventueel wat extra bloem. Het kan er echt allemaal in.
Kneed tot het deeg tot het een samenhangend geheel is.
Verdeel het deeg in twee stukken en vorm er langwerpige broden van. Dek af en laat een uur rijzen.
Maak het glazuur door het eigeel los te roeren met wat van het weekvocht van het fruit, smeer de broden ermee in.
Bak de broden af in 45 minuten op 190°C.
De broden zijn gaar wanneer er een hol geluid klinkt als je er op tikt met je vinger.
anita zegt:
Succes!
Anita