Recept
« Terug naar recepten
Elzasser zuurkool
PT45M
Elzasser zuurkool
Een heerlijk elzasser zuurkool recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Stamppot
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Elzasser zuurkool te bereiden
Snijd de zuurkool evt.wat kleiner.Schil en snipper de ui en bak hem glazig.Voeg de zuurkool,witte wijn en de zure room toe en laat alles op een zacht vuur 20 min.stoven.Laat in die tijd de rookworst wellen.Bak in de boter (2 eetlepels) de plakken fricandeau bruin en gaar en bestrooi ze met peper en zout.Houd ze warm.Bak in dezelfde pan de plakken ham en houd ze warm.Bak vervolgens de plakken bacon (1 eetlepel) tot ze krullerig geworden zijn.Snijd de rookworst in plakken.Leg de zuurkool op een schotel en leg de diverse vleessoorten erop en erbij.
Lekker met goudgeel gebakken appel en aardappelpuree.
Lekker met goudgeel gebakken appel en aardappelpuree.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
nadine zegt:
Toon menke zegt:
bobby zegt:
Don zegt:
1/2 kg zuurkool
1 eetlepel boter
1 grote ui gesneden
2x hamschijf heel
1/2 kg gerookte varkens schouder
1 ons bacon aan 1 stuk
4 boudin blanc(witte worstjes)
4 bockworsten
2 bloedworstjes
120 ml runderbouillon
250 ml Sylvaner
4 jeneverbessen, peper
3 tenen knoflook geplet
8 middel grote aardappels.
Bereiding :
bak de ui aan met de boter in een oven schaal die groot genoeg is voor alle ingredienten behalve de aardappels.Voeg het spek in grove stukken gesneden toe plus de rest van het vlees in z'n geheel.
Voeg nu wijn ,zuurkool jeneverbes, peper , knoflook en bouillon toe.Dek af met deksel en zet in een middel warme oven (160 graden)voor ongeveer een uur check dan het vlees op gaarheid.
Serveer met de aardappels die in z'n geheel gaar gestoomd zijn.
In de Elzas zijn er verschillende worstjes rauw gerookt of bereid te krijgen die in deze schotel kunnen. De aardappels worden heel geserveerd!
Dus ja het bovenstaande recept is een beetje zoals Nasi in Nederland wat verkocht wordt als echte Indonesische Nasi Goreng