KookJij

Emincé van kipfilet met kerrie, appeltjes en kokos

Een heerlijk emincé van kipfilet met kerrie, appeltjes en kokos recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kip lekker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Emincé van kipfilet met kerrie, appeltjes en kokos te bereiden

Bak de kipreepjes aan in wat boter en laat ze even sudderen. Breng op smaak met peper en zout en schep ze uit de pan.
Bak in hetzelfde braadvet het gehakte uitje en roer er het kerriepoeder door. Blus met wijn, kokosmelk, honing en Batida de Coco.
Voeg al roerend de room toe en laat het geheel inkoken tot er een licht gebonden saus ontstaat. Schep dan de kipreepjes, de appelblokjes en de tomatenblokjes door de saus en breng op smaak met peper en zout.

Heel erg lekker met Basmatirijst bijvoorbeeld. Smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst