Recept
« Terug naar recepten
Emincé van kipfilet met kerrie, appeltjes en kokos
PT40M
Emincé van kipfilet met kerrie, appeltjes en kokos
Een heerlijk emincé van kipfilet met kerrie, appeltjes en kokos recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kip lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Emincé van kipfilet met kerrie, appeltjes en kokos te bereiden
Bak de kipreepjes aan in wat boter en laat ze even sudderen. Breng op smaak met peper en zout en schep ze uit de pan.
Bak in hetzelfde braadvet het gehakte uitje en roer er het kerriepoeder door. Blus met wijn, kokosmelk, honing en Batida de Coco.
Voeg al roerend de room toe en laat het geheel inkoken tot er een licht gebonden saus ontstaat. Schep dan de kipreepjes, de appelblokjes en de tomatenblokjes door de saus en breng op smaak met peper en zout.
Heel erg lekker met Basmatirijst bijvoorbeeld. Smakelijk!
Bak in hetzelfde braadvet het gehakte uitje en roer er het kerriepoeder door. Blus met wijn, kokosmelk, honing en Batida de Coco.
Voeg al roerend de room toe en laat het geheel inkoken tot er een licht gebonden saus ontstaat. Schep dan de kipreepjes, de appelblokjes en de tomatenblokjes door de saus en breng op smaak met peper en zout.
Heel erg lekker met Basmatirijst bijvoorbeeld. Smakelijk!