Recept
« Terug naar recepten
Entrecote mirabeau ( zieopm)
PT30M
Entrecote mirabeau ( zieopm)
Een heerlijk entrecote mirabeau ( zieopm) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Entrecote mirabeau ( zieopm) te bereiden
Roer in een kom de boter romig.
Roer er de ansjovis door.
Voeg citroensap en peper toe.
Meng er de peterselie en sjalot door ( als u die gebruikt).
Vet een grilleerplaat in met olijfolie en verhit hem op een matig vuur.
Leg de biefstukken circa 2 minuten op de hete plaat.
Draai ze 90 graden en grilleer ze aan dezelfde kant nog 1 minuut, zodat een rasterpatroon ontstaat.
Keer ze na circa 2 minuten , bestrooi ze met zout en peper en grilleer ze aan de andere kant.
Idealiter worden de biefstukken rood of rosé geserveerd; de baktijd hangt af van de dikte van de biefstuk.
Reken in totaal 8 tot 9 minuten.
Leg de biefstukken op een snijplank, dek ze losjes af met aluminiumfolie en laat ze 2 minuten rusten.
Snijd elke biefstuk dwars op de draad in plakken en schik deze naast elkaar op een schaal.
Bestrijk ze royaal met de ansjovisboter en serveer ze direct.
Roer er de ansjovis door.
Voeg citroensap en peper toe.
Meng er de peterselie en sjalot door ( als u die gebruikt).
Vet een grilleerplaat in met olijfolie en verhit hem op een matig vuur.
Leg de biefstukken circa 2 minuten op de hete plaat.
Draai ze 90 graden en grilleer ze aan dezelfde kant nog 1 minuut, zodat een rasterpatroon ontstaat.
Keer ze na circa 2 minuten , bestrooi ze met zout en peper en grilleer ze aan de andere kant.
Idealiter worden de biefstukken rood of rosé geserveerd; de baktijd hangt af van de dikte van de biefstuk.
Reken in totaal 8 tot 9 minuten.
Leg de biefstukken op een snijplank, dek ze losjes af met aluminiumfolie en laat ze 2 minuten rusten.
Snijd elke biefstuk dwars op de draad in plakken en schik deze naast elkaar op een schaal.
Bestrijk ze royaal met de ansjovisboter en serveer ze direct.