DIEN OP :
Leg op elk voorverwarmd bord een hoopje rijst, wat paksoi en de plakken entrecote. Lepel hierover wat saus.
Recept
« Terug naar recepten
Entrecote op z'n Thais
PT75M
Entrecote op z'n Thais
Een heerlijk entrecote op z'n thais recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Entrecote op z'n Thais te bereiden
1). Wrijf de stukken vlees goed in met de vijfkruidenpoeder en laat een half uur intrekken.
2). Doe de ingrediënten voor de saus bij elkaar in een steelpannetje: zwartebonensaus, knoflook, gember en azijn en laat dat langzaam heet worden (niet koken).
3). De gehalveerde paksoistruiken gaarstomen en bedruppelen met wat saus en sesam olie en warm houden.
4). Rijst op zetten en gaarstomen.
5). Maak de grill goed heet en wrijf lichtjes in met wat sesamolie en leg de entrecotes 3 minuten op elke kant.
6) .Leg vervolgens de entrecotes te rusten onder alu-folie
gedurende 10 - 15 minuten.
7). Snijd de entrecotes in plakken, de paksoi een paar maal overdwars. Strooi wat zout en peper over het vlees.
2). Doe de ingrediënten voor de saus bij elkaar in een steelpannetje: zwartebonensaus, knoflook, gember en azijn en laat dat langzaam heet worden (niet koken).
3). De gehalveerde paksoistruiken gaarstomen en bedruppelen met wat saus en sesam olie en warm houden.
4). Rijst op zetten en gaarstomen.
5). Maak de grill goed heet en wrijf lichtjes in met wat sesamolie en leg de entrecotes 3 minuten op elke kant.
6) .Leg vervolgens de entrecotes te rusten onder alu-folie
gedurende 10 - 15 minuten.
7). Snijd de entrecotes in plakken, de paksoi een paar maal overdwars. Strooi wat zout en peper over het vlees.