KookJij

Entrecôte Prik met Aubergine Grillé

Een heerlijk entrecôte prik met aubergine grillé recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jan A.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Entrecôte Prik met Aubergine Grillé te bereiden

1).Maak van 1 eetlepel olie en 2 eetlepels Nam Prik Pao een smeersel en wrijf daarme de stukken vlees in. Leg weg in de ijskast en ga eerst aan de gang met de aubergine en dressing.
2).Beleg 1 oven-bakblik met een vel ingeolied bakpapier.
3).Snijd de aubergine in plakken van 1/2 cm dik en kwast de plakken aan beide kanten in met rijstolie + sesamolie.
4).Leg de ingeoliede plakken aubergine in een enkele laag op het ingeoliede bakpapier, strooi er peper en zout op naar smaak en schuif dit in de voorverwarmde oven. Laat de aubergines goudgeel worden in circa 20 minuten en houd ze daarna warm.
5).We persen de knoflook uit boven de yoghurt en roeren de peterselie samen met de knoflook door de yoghurt.
6).We verhitten de resterende rijstolie in een grote anti-aanbakpan en leggen de entrecôtes 4 à 5 minuten per kant in de pan voor medium rare.vLeg het vlees 10 minuten te rusten en giet het sap van 1 citroen er over.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We verdelen de stukken vlees over de voorverwarmde borden,vleggen daarnaast de aubergine plakken en daar weer naast de kwaddel yoghurt-saus.
Geef er eventueel gekookte rijst bij
NOTABENE:vDit gerecht is in Nederland geconcipieerd,vmaar ik zou het willen benoemen als een gerecht uit de FUSION KEUKEN.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst