Een deels naar eigen smaak aangepast gerecht van puur Gezond. Voor dit gerecht hoef je niet de allerduurste asperges te gebruiken.
Met groene asperges ook erg lekker. Nog sneller klaar , omdat deze niet
geschild hoeft te worden
Recept
« Terug naar recepten
Zalige Aspergeovenschotel met pasta, courgetti en warm gerookte zalm.
PT45M
Zalige Aspergeovenschotel met pasta, courgetti en warm gerookte zalm.
Heerlijk en snel klaar en gewoon
lekker genieten van een uitstekend DUO. Asperges en zalm. Het gouden
koppel !
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalige Aspergeovenschotel met pasta, courgetti en warm gerookte zalm. te bereiden
- Kook de aspergestukjes in 10-12 minuten gaar.
- Voeg de pasta na circa 5 minuten kooktijd van de asperge toe en kook deze mee. ( Dat is 7 minuten volgens de aanwijzingen op de verpakking) Giet af en vang wat kookvocht op.
- Rasp de schil van de citroen en pers een halve citroen uit.
- Klop sap en het grootste deel van de rasp door de Griekse yoghurt. Werk de zalm, courgetti en de op smaak gebrachte room door de pasta en de asperges.
- Voeg een scheutje kookwater toe om het extra smeu{ig te maken en breng verder op smaak met vers gemalen peper en zout.
- Doe alles over in een ovenschaal en bestrooi met de grof geraspte pecorino. Zet onder de op de hoogste stand voorverwarmde grill en laat de kaas smelten Genieten van een super lekkere asperge ovenschotel.