Recept
« Terug naar recepten
Entrecotes met knoflooksaus
PT45M
Entrecotes met knoflooksaus
Een heerlijk, zacht stukje vlees
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Entrecotes met knoflooksaus te bereiden
Doe de gepelde knoflookteentjes in een pannetje en breng ze aan de kook met 1/4 liter water. Laat ze 4 tot 5 min. tegen de kook aan blancheren. Laat de geblancheerde knoflookteentjes uitlekken en pureer ze met een stamper in de vijzel en meng het eidooier toe. Meng er in een dun straaltje kloppend de olijfolie toe. Blijf kloppen tot het een dikke saus is. Roer de saus door een fijne zeef. Verhit de olijfolie op hoog vuur in een koekenpan .Leg de entrecotes in de pan als de olijfolie begint te dampen en laat ze 3 min. bakken. Keer de entrecotes om, strooi er wat peper en zout over, draai het vuur wat lager en laat het nog 3 tot 4 min.bakken. De entrecotes zijn dan van binnen rood of "saignant" .Voor "medium gebakken entrecotes worden ze nogmaals omgekeerd en moeten ze nog 3 tot 4 min. op middelhoog vuur bakken. Schep de knoflooksaus over de entrecotes.
Kees Edelenbos zegt:
Wie wel ?
Vriendelijke groet,
Kees