KookJij

Erwten muntsoepje met toast

Een heerlijk erwten muntsoepje met toast recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - Koude
  2. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Erwten muntsoepje met toast te bereiden

Fruit de ui en preiringen in boter. Giet er de kippenbouillon over en laat 15 minuten pruttelen.
Voeg de diepvrieserwten toe en laat nog 5 minuten koken.
Mix de soep fijn en breng op smaak met peper en zout. Voeg de munt toe.
Serveer de soep met de room en de toast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Christel Pachen

Christel Pachen zegt:
Dit is een heerlijk recept. Zelf voeg ik geen prei toe, maar fruit ik eerst een ui en 2 teentjes knofloook aan. vervolgens inderdaad de kippeboullion en dan weer de diepvries dopwertjes en muntblaadjes.
Als extra tip doe ik de soep in de blender en dan zeef ik de soep! De soep serveer ik (zonder room) warm met een gebakken spekje en het overgeblevene vanuit de zeef doe ik in een ander kommetje en indien afgekoeld een paar druppeltjes citroensap erdoorheen. Indien dit koud is, doe ik dit op een toastje met wat garnaaltjes, dan heb je de perfecte gezonde amuze met een muntblaadje en daarna een heerlijke frisse erwtensoep.