KookJij

Erwtenpuree

Ik wilde een puree bij m'n Bokbierstoofpotje, maar geen gewone, dus heb ik er doperwtjes en bosui door gedaan.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Erwtenpuree te bereiden

  1. Aardappelen schillen en in stukken snijden, opzetten met water en zout en gaar koken.
  2. Doperwtjes beetgaar koken.
  3. Bosui in dunne schuine stukjes snijden.
  4. Als de aardappelen gaar zijn afgieten en droogstomen.
  5. Door de pureeknijper doen, het wordt dan een mooie gladde puree.
  6. Met de melk en boter glad roeren, bosui en doperwtjes toevoegen en voorzichtig mengen.
  7. Op smaak brengen met zout en peper. 

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst