Recept
« Terug naar recepten
Erwtenpuree
PT30M
Erwtenpuree
Ik wilde een puree bij m'n Bokbierstoofpotje, maar geen gewone, dus heb ik er doperwtjes en bosui door gedaan.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Erwtenpuree te bereiden
- Aardappelen schillen en in stukken snijden, opzetten met water en zout en gaar koken.
- Doperwtjes beetgaar koken.
- Bosui in dunne schuine stukjes snijden.
- Als de aardappelen gaar zijn afgieten en droogstomen.
- Door de pureeknijper doen, het wordt dan een mooie gladde puree.
- Met de melk en boter glad roeren, bosui en doperwtjes toevoegen en voorzichtig mengen.
- Op smaak brengen met zout en peper.