Recept
« Terug naar recepten
Erwtensoep
PT40M
Erwtensoep
Een heerlijk erwtensoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Erwtensoep te bereiden
Breng 1 L. bouillon aan de kook samen met de erwten, gesnipperde uien, slablaadjes en peterselie. (met steeltjes)
Laat het geheel, onder deksel, 20 minuten zacht koken. Pureer de soep, voeg de rest van de bouillon toe en laat 15 minuten, onder deksel, zacht koken. Breng op smaak met peper en zout. Dien zeer warm op.
Laat het geheel, onder deksel, 20 minuten zacht koken. Pureer de soep, voeg de rest van de bouillon toe en laat 15 minuten, onder deksel, zacht koken. Breng op smaak met peper en zout. Dien zeer warm op.
Mijn kookverhaal (Jeannine Van Immerseel)
Dien de soep op met brood in dobbelsteentjes gesneden, gebakken in boter en overstrooid met paprikapoeder.