Je kunt het gewoon als hoofdgerecht eten maar ook als lunch in bijvoorbeeld een
pitabroodje met bijvoorbeeld tomaten, komkommer, ui en peterselie.
Recept
« Terug naar recepten
Sheftalia (specialiteit uit Cyprus)
PT30M
Sheftalia (specialiteit uit Cyprus)
Tijdens mijn vakantie op Cyprus heb ik een aantal nieuwe gerechten leren kennen. En dit is er eentje van.
Het is voor mij altijd een uitdaging om juist dat te bestellen wat ik nog nooit heb gegeten, soms valt het mee soms, valt het tegen.
Dit is door de keuring heen gekomen en daarom heb ik het thuis weer gemaakt om het hier te kunnen delen.
Het oorspronkelijke gerecht is een worstje, maar omdat het hier een beetje lastig is om die te maken heb ik er balletjes van gemaakt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sheftalia (specialiteit uit Cyprus) te bereiden
- Snijd de uien en de peterselie fijn, meng alle ingrediënten door elkaar en maak er 12 balletjes van.
- Doe de braadboter in de pan tot het bruist, dan de balletjes op een hoog vuur aanbraden en daarna op een klein vuurtje verder laten garen
- Klein beetje water toevoegen, en nog een half uurtje laten sudderen.