Recept
« Terug naar recepten
Erwtensoep met chorizo worst
PT60M
Erwtensoep met chorizo worst
Je kan er nog een Spaanse peper door snijden, vind het zelf wel erg lekker door de soep
Recept van:
marcel knol
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
580 kCal energie
29 Gram eiwit
31 Gram vet
47 Gram koolhydraten
29 Gram eiwit
31 Gram vet
47 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Erwtensoep met chorizo worst te bereiden
- Kook in een grote pan met water met wat zout de vleeskrabbetjes gaar.
- Haal het vlees van de botten en doe het vlees weer terug in de pan met water.
- Doe de boter in een pan en fruit de fijngesnipperde ui en knoflook.
- Voeg dit bij het vlees.
- Voeg vervolges de prei, wortel en knolselderij toe.
- Voeg dan de bladselderij toe.
- Voeg eventueel nog wat peterselie toe.
- Voeg eventueel als je er van houd een fijngenipperde spaanse peper met zaadlijst.
- Laat dit een uur op middelhoog vuur staan roer regelmatig door om te voorkomen dat het aan de bodem gaat zitten.
- Doe na 45 minuten de plakjes chorizo worst er in en laat nog 15 minuten door koken.
- Voeg eventueel nog wat zout en peper toe naaar smaak.
Anna Koudys zegt:
Groetjes,
Anna.