Recept
« Terug naar recepten
Erwtensoep
PT45M
Erwtensoep
Een heerlijk erwtensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Wereld recepten
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wereldrecepten.net
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Erwtensoep te bereiden
Was de spliterwten en doe ze met varkensvlees, het spek, de ringen prei, de blokjes selderieknol en winterwortel, de grof gesneden selderie en het water in een pan. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en roer gedurende 2 uur lang af en toe door de zachtjes kokende soep. Maak de soep op smaak met wat zout en peper. Haal het vlees na de 2 uur uit de soep en snij het in plakjes. Snijd ook de rookworst in plakjes. Serveer nu de soep met het vlees apart erbij. Zorg ook voor voldoende rogge- en bruinbrood voor de optimale smaaksensatie!!