Recept
« Terug naar recepten
Estrogonofe
PT60M
Estrogonofe
Dit gerecht lijkt enigszins op de klassieke Boeuf Stroganoff. Terecht. Je zou kunnen zeggen dat het één van de Braziliaanse varianten is
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Brazilie
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
BN - De Stem 18-08-2016, Janny van der Heijden
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Estrogonofe te bereiden
- Verhit de boter of olie in een grote anti aanbak koekenpan en bak daarin het vlees.
- Neem uit de pan en kruid met zout en peper.
- Voeg nog wat boter en/of olie toe aan de pan en bak de uien en de knoflook aan en voeg dan toe de plakjes champignon. Breng op smaak met zeezout en peper en voeg het tomatenconcentraat toe.
- Meng goed en schenk de bouillon met de cognac in de pan.
- Breng aan de kook en strooi de rozemarijn er bij.
- Laat enige minuten sudderen om wat in te dikken en breng op smaak met de ketchup. Laat dit ook weer even doorsudderen.
- Voeg nu de slagroom toe en het vlees en warm het door en door.
- Geef hier puree bij met bv Brusselslof.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Een mooie volle rode wijn
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Cherie Brokx zegt:
Ik lees ook schenk de bouillon met de cognac in de pan
over hoeveel cognac hebben we het dan ??
Jan A van der Hoeden zegt:
Goed gezien dat het vergeten is bij de ingredienten te zetten. Heb dat nu gedaan. Ik heb het voorzichtig gehouden met 60 cc, het oorspronkelijke recept ging tot 100 cc, maar dat is wel een tikkeltje veel.
Jan A.