Recept
« Terug naar recepten
Eva`s flan
PT20M
Eva`s flan
Een heerlijk eva`s flan recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eva`s flan te bereiden
Vet een ovenschaal in van 9dl met boter. Meng de appels met het citroensap, de suiker en de sultanarozijnen. Doe het mengsel in de ovenschaal. Klop de boter met de basterdsuiker tot een bleek mengsel. Voeg langzaam het losgeklopt ei toe. Spatel het bakmeel er voorzichtig door. Roer vervolgens de melk erdoor tot een licht romig mengsel ontstaat, Verdeel het mengsel over de appels en strooi het amandelschaafsel erover. Bak het gerecht 40-45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden tot de bovenkant bruin is. Serveer de flan heet met vla of slagroom.
angelique zegt: