Recept
« Terug naar recepten
Exotische gehaktballetjes van de Antillen
PT30M
Exotische gehaktballetjes van de Antillen
Een heerlijk exotische gehaktballetjes van de antillen recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Curaçao
Keuken:
Caraibische
Bron:
Cindy Lucardi, een vriendin van ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Exotische gehaktballetjes van de Antillen te bereiden
Rooster de kokos in de droge koekenpan tot het iets begint te kleuren en geur afgeeft. Haal het er dan uit en hou even apart.
Voeg de uien, knoflook, gemberwortel, ketoembar en de sambal toe en fruit eventjes in wat olie tot de uien glazig zijn, haal ook dit mengsel uit de pan.
De geroosterde kokos samen met het uienmengsel door het gehakt doen samen met de eieren en er een stevig geheel van kneden, zet dan een half uurtje in de koelkast om alle smaken in te laten trekken en iets op te stijven.
Draai er balletjes van ter grootte van een flinke tafeltennisbal (ca 4 cm ) en bak ze in wat olijfolie rondom bruin en gaar in een minuut of 10.
Giet er 1 dl kippenbouillon bij om het bakvet af te blussen en roer er de kokosmelk door.
Als het allemaal lekker warm en iets gebonden is kunnen de balletjes op tafel. Eet smakelijk!
Voeg de uien, knoflook, gemberwortel, ketoembar en de sambal toe en fruit eventjes in wat olie tot de uien glazig zijn, haal ook dit mengsel uit de pan.
De geroosterde kokos samen met het uienmengsel door het gehakt doen samen met de eieren en er een stevig geheel van kneden, zet dan een half uurtje in de koelkast om alle smaken in te laten trekken en iets op te stijven.
Draai er balletjes van ter grootte van een flinke tafeltennisbal (ca 4 cm ) en bak ze in wat olijfolie rondom bruin en gaar in een minuut of 10.
Giet er 1 dl kippenbouillon bij om het bakvet af te blussen en roer er de kokosmelk door.
Als het allemaal lekker warm en iets gebonden is kunnen de balletjes op tafel. Eet smakelijk!