Recept
« Terug naar recepten
Exotische kokosrijst
PT20M
Exotische kokosrijst
Een heerlijk exotische kokosrijst recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Exotische kokosrijst te bereiden
Halveer de chilipepers in de lengte en snijd ze in kleine ringetjes.
Rasp de schil van de limoen.
Pers van 1 limoenhelft het sap uit.
Snijd de andere helft in schijfjes.
Verhit de olie in een pan of wok.
Bak daarin kort de chilipepers.
Voeg de rijst toe en bak deze 2 min. mee.
Giet er de bouillon en kokosmelk bij.
Breng het geheel aan de kook.
Laat het afgedekt op een laag vuur ca. 12 min. pruttelen.
Roer er de limoensap en de geraspte limoenschil door.
Laat alles nog 2-3 min. zachtjes doorkoken, tot de rijst zacht is en de vloeistof volledig is opgenomen.
Serveer de rijst met schijfjes limoen en bestrooi met korianderblaadjes.
Rasp de schil van de limoen.
Pers van 1 limoenhelft het sap uit.
Snijd de andere helft in schijfjes.
Verhit de olie in een pan of wok.
Bak daarin kort de chilipepers.
Voeg de rijst toe en bak deze 2 min. mee.
Giet er de bouillon en kokosmelk bij.
Breng het geheel aan de kook.
Laat het afgedekt op een laag vuur ca. 12 min. pruttelen.
Roer er de limoensap en de geraspte limoenschil door.
Laat alles nog 2-3 min. zachtjes doorkoken, tot de rijst zacht is en de vloeistof volledig is opgenomen.
Serveer de rijst met schijfjes limoen en bestrooi met korianderblaadjes.