Recept
« Terug naar recepten
Farfalle met tomaten-doperwtensaus
PT30M
Farfalle met tomaten-doperwtensaus
Een heerlijk farfalle met tomaten-doperwtensaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Siska-Anna Douma
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Farfalle met tomaten-doperwtensaus te bereiden
Verwarm de olie in een middelgrote steelpan en doe het spek erin.
Bak het 5-7 minuten op een laag vuur, terwijl u regelmatig roert.
Voeg de tomaten en het water toe, met zout en peper naar smaak.
Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes koken.
Roer de saus af en toe.
Kook de pasta ondertussen in kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de doperwten, prei en knoflook toe aan de tomatensaus, roer alles goed door en breng aan de kook.
Leg een deksel op de pan en laat de saus 5-8 minuten koken tot de doperwten gaar zijn en de saus tamelijk dik is.
Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Draai het vuur uit en voeg de mascarpone en het gehakte basilicum toe.
Meng dit alles goed, sluit de pan en laat hem 1-2 minuten staan.
Giet de pasta af en doe hem in een voorverwarmde schaal.
Giet de saus over de pasta en meng alles goed.
Dien direct op met basilicum en geef en wat geraspte Parmezaanse kaas bij.
Bak het 5-7 minuten op een laag vuur, terwijl u regelmatig roert.
Voeg de tomaten en het water toe, met zout en peper naar smaak.
Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes koken.
Roer de saus af en toe.
Kook de pasta ondertussen in kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de doperwten, prei en knoflook toe aan de tomatensaus, roer alles goed door en breng aan de kook.
Leg een deksel op de pan en laat de saus 5-8 minuten koken tot de doperwten gaar zijn en de saus tamelijk dik is.
Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Draai het vuur uit en voeg de mascarpone en het gehakte basilicum toe.
Meng dit alles goed, sluit de pan en laat hem 1-2 minuten staan.
Giet de pasta af en doe hem in een voorverwarmde schaal.
Giet de saus over de pasta en meng alles goed.
Dien direct op met basilicum en geef en wat geraspte Parmezaanse kaas bij.