Recept
« Terug naar recepten
Fazant met appeltjes en salie
PT90M
Fazant met appeltjes en salie
Een heerlijk fazant met appeltjes en salie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fazant met appeltjes en salie te bereiden
Schil de appels, boor het klokhuis eruit en besprenkel ze met citroensap tegen het verkleuren.
Vul de fazant met een halve appel (in stukjes gesneden)3-4 salieblaadjes, peper en zout en naai dicht met keukendraad.
Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en laat de fazant er aan alle kante goudgeel in aanbraden.
Flambeer met de calvados.
Voeg de resterende halve appel
(in stukjes), de appelcider, 2 salieblaadjes , de rozijnen, peper en zout toe.
Dek de pan af en laat de fazant gedurende 1 uur op een zacht vuur garen.
Snijd de overige appels in tweeen en schik ze in een pan met een dikke bodem.
Leg in elke appel een salieblaadje, voeg 1 á 2 el water toe en laat ze zachtjes koken gedurende 10 min.
Haal ze uit de pan en houd ze warm.
Snijd de fazant in kleine stukken en houd ze warm.
Schep het stoofsel va stukjes appel en rozijnen met een schuimspaan uit de pan en houd het warm.
Voeg de room bij het braadvocht en laat de saus onder voortdurend roeren indikken.
Kruid met peper en zout.
Verdeel de stukjes fazant over de borden ( het vel niet opeten).
Lepel er wat saus bij en garneer met een halve appel die u opvult met het stoofsel van appel en rozijntjes en versiert met blaadjes salie.
Vul de fazant met een halve appel (in stukjes gesneden)3-4 salieblaadjes, peper en zout en naai dicht met keukendraad.
Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en laat de fazant er aan alle kante goudgeel in aanbraden.
Flambeer met de calvados.
Voeg de resterende halve appel
(in stukjes), de appelcider, 2 salieblaadjes , de rozijnen, peper en zout toe.
Dek de pan af en laat de fazant gedurende 1 uur op een zacht vuur garen.
Snijd de overige appels in tweeen en schik ze in een pan met een dikke bodem.
Leg in elke appel een salieblaadje, voeg 1 á 2 el water toe en laat ze zachtjes koken gedurende 10 min.
Haal ze uit de pan en houd ze warm.
Snijd de fazant in kleine stukken en houd ze warm.
Schep het stoofsel va stukjes appel en rozijnen met een schuimspaan uit de pan en houd het warm.
Voeg de room bij het braadvocht en laat de saus onder voortdurend roeren indikken.
Kruid met peper en zout.
Verdeel de stukjes fazant over de borden ( het vel niet opeten).
Lepel er wat saus bij en garneer met een halve appel die u opvult met het stoofsel van appel en rozijntjes en versiert met blaadjes salie.