Recept
« Terug naar recepten
Fazant met lauwwarm appelslaatje
PT30M
Fazant met lauwwarm appelslaatje
Een heerlijk fazant met lauwwarm appelslaatje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
sparretail.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fazant met lauwwarm appelslaatje te bereiden
Kruid de fazanten met peper en zout.
Verwarm 50 gr boter in een ruime pan en korst daarin de fazanten aan alle zijden, besprenkel met de gevogeltefond, dek de pan af en laat in 30 à 40’ op een zacht vuurtje gaar stoven.
Steek het klokhuis uit de appels en snij het vruchtvlees in staafjes, bak deze in boter samen met het takje rozemarijn, bestrooi met wat suiker en laat licht karameliseren.
Doe de dressingingrediënten in een steelpannetje, en verwarm ze kort, kruid met peper en zout.
Roerbak de spekblokjes samen met de groene kool in boter, kruid met versgemalen peper.
Verwarm de aardappelpuree.
Meng de appelstaafjes met de salade en schep er de lauwe dressing door.
Maak met behulp van een bakring torentjes op de borden met afwisselend puree en groene kool.
Snij de fazant in stukken en verdeel over de borden, schik er de lauwwarme salade naast.
Verwarm 50 gr boter in een ruime pan en korst daarin de fazanten aan alle zijden, besprenkel met de gevogeltefond, dek de pan af en laat in 30 à 40’ op een zacht vuurtje gaar stoven.
Steek het klokhuis uit de appels en snij het vruchtvlees in staafjes, bak deze in boter samen met het takje rozemarijn, bestrooi met wat suiker en laat licht karameliseren.
Doe de dressingingrediënten in een steelpannetje, en verwarm ze kort, kruid met peper en zout.
Roerbak de spekblokjes samen met de groene kool in boter, kruid met versgemalen peper.
Verwarm de aardappelpuree.
Meng de appelstaafjes met de salade en schep er de lauwe dressing door.
Maak met behulp van een bakring torentjes op de borden met afwisselend puree en groene kool.
Snij de fazant in stukken en verdeel over de borden, schik er de lauwwarme salade naast.