Recept
« Terug naar recepten
Fazant met Zuurkool Metternich)
PT240M
Fazant met Zuurkool Metternich)
Fazant Metternich is een recept van gebraden fazant met (room) zuurkool,, (gebakken0 ) spek en rookworst.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Hans Kok (Chef kok Rest.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fazant met Zuurkool Metternich) te bereiden
*De bouten gaan licht gezouten en goed ingepeperd de sudderpan in met gesmolten ganzenvet (± 500 gram) en worden als het ware geconfijt in ongeveer 3 uur op een temperatuur die laag is,maar het zaakje net wel aan de kook houdt.
*De borsten worden in de braadpan voorgebakken in wat roomboter aan het karkas en op het laatst gegaard in de oven op 180 graden Celsius in een half uurtje
*Smelt in een pan met dikke bodem 200 gram ganzenvet en smoor daarin de uitjes, knoflook,, jeneverbessen, appels, kruidnagel, laurier en peperkorrels, totdat de uien wat glazig zijn geworden.
Voeg vervolgens toe de zuurkool, werk deze wat los en roer goed door de inhoud van de pan. Blus met het glas wijn, roer nog eens, doe het deksel er op en laat langzaam garen
Laat de worsten het laatste uur meegaren in de pan met zuurkool (prik eerst een paar gaatjes in de worsten).
*Het spek uitspreiden op het ovenblik en krokant bakken en tegelijkertijd de fazanten borsten garen in de oven.
*De borsten worden in de braadpan voorgebakken in wat roomboter aan het karkas en op het laatst gegaard in de oven op 180 graden Celsius in een half uurtje
*Smelt in een pan met dikke bodem 200 gram ganzenvet en smoor daarin de uitjes, knoflook,, jeneverbessen, appels, kruidnagel, laurier en peperkorrels, totdat de uien wat glazig zijn geworden.
Voeg vervolgens toe de zuurkool, werk deze wat los en roer goed door de inhoud van de pan. Blus met het glas wijn, roer nog eens, doe het deksel er op en laat langzaam garen
Laat de worsten het laatste uur meegaren in de pan met zuurkool (prik eerst een paar gaatjes in de worsten).
*Het spek uitspreiden op het ovenblik en krokant bakken en tegelijkertijd de fazanten borsten garen in de oven.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
OPDIENEN:In een voorverwarmd diep bord een schep zuurkool leggen en borsten, worsten, bouten en spek verdelen over de borden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
vriend. groet Hans:)
deuxchapeaux zegt:
Jan A.:)