Recept
« Terug naar recepten
Feestelijke salade met diverse vleeswaren
PT40M
Feestelijke salade met diverse vleeswaren
Een heerlijk feestelijke salade met diverse vleeswaren recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Feestelijke salade met diverse vleeswaren te bereiden
Maak de sperziebonen schoon. Schil de aardappels. Snijd de gewassen maar ongeschilde komkommer in plakjes van 1/2 cm, de tomaten in plakken, de casselerrib in blokjes en de rookworst in plakjes.
Bereiden:
Kook de aardappels gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes. Schep de blokjescasselerrib en de bieslook door de aardappels. Kook de sperziebonen beetgaar en laat ze afkoelen. Wikkel steeds circa 4 sperziebonen in een plakje katenspek. Schep de plakjes komkommer en de plakjes rookworst door elkaar. Bestrooi de plakken tomaat met een beetje zout en fijngehakte knoflook en kappertjes. Leg er op het laatste moment de plakjes kaas bovenop.
Tip:
Twee passende sauzen: Slasaus: Doe de azijn in een kom en klop er beetje bij beetje de zonnebloem- en notenolie door. Breng de saus op smaak met zout en peper. Mierikswortelsaus: Roer de mierikswortel door de zure room.
Variatie:
Leg in het midden van een grote schaal de aardappelsalade. Rangschik daar de sperziebonen-katenspek rolletjes omheen. Schep de komkommer-casselerrib om de rolletjes en versier de rand van de schaal met de tomatenplakken. Serveer er de sausen bij.
Bereiden:
Kook de aardappels gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes. Schep de blokjescasselerrib en de bieslook door de aardappels. Kook de sperziebonen beetgaar en laat ze afkoelen. Wikkel steeds circa 4 sperziebonen in een plakje katenspek. Schep de plakjes komkommer en de plakjes rookworst door elkaar. Bestrooi de plakken tomaat met een beetje zout en fijngehakte knoflook en kappertjes. Leg er op het laatste moment de plakjes kaas bovenop.
Tip:
Twee passende sauzen: Slasaus: Doe de azijn in een kom en klop er beetje bij beetje de zonnebloem- en notenolie door. Breng de saus op smaak met zout en peper. Mierikswortelsaus: Roer de mierikswortel door de zure room.
Variatie:
Leg in het midden van een grote schaal de aardappelsalade. Rangschik daar de sperziebonen-katenspek rolletjes omheen. Schep de komkommer-casselerrib om de rolletjes en versier de rand van de schaal met de tomatenplakken. Serveer er de sausen bij.