Recept
« Terug naar recepten
Feestelijke visschelpjes
PT20M
Feestelijke visschelpjes
Een heerlijk feestelijke visschelpjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
culinair net
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Feestelijke visschelpjes te bereiden
Snijd de kreeft open en haal het vlees uit het karkas en de scharen. In stukjes snijden.
Hak het karkas in grove stukken. Bewaar de poten voor de garnering. Pel en snipper het sjalotje en fruit dat in hete boter glazig. Bak de karkasstukken even mee en voeg de visfond met nog eens 1 dl water toe. Deze bouillon circa 15 minuten op een laag vuur laten trekken.
Zeef de bouillon en laat deze tot de helft inkoken. Roer de room door de bouillon. Op smaak brengen met peper en zout.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Was de mosselen en de garnalen en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de Ardennerham in reepjes snijden.
Verhit de olie in een hoge (hapjes)pan verhitten en fruit het tweede sjalotje glazig. Voeg de mosselen, garnalen, Ardennerham, rijst en stukjes kreeft toe en laat het geheel al omscheppend nog heel even meebakken.
Verdeel de rijst over vier ingevette schelpen of ovenvaste schaaltjes. Schep de ingekookte saus over de gevulde schelpen en strooi er de geraspte kaas overheen. Zet de schelpen in het midden van de hete oven tot de kaas lichtbruin is geworden.
Serveren
Dien de schelpen op een bedje van sla op..
Hak het karkas in grove stukken. Bewaar de poten voor de garnering. Pel en snipper het sjalotje en fruit dat in hete boter glazig. Bak de karkasstukken even mee en voeg de visfond met nog eens 1 dl water toe. Deze bouillon circa 15 minuten op een laag vuur laten trekken.
Zeef de bouillon en laat deze tot de helft inkoken. Roer de room door de bouillon. Op smaak brengen met peper en zout.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Was de mosselen en de garnalen en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de Ardennerham in reepjes snijden.
Verhit de olie in een hoge (hapjes)pan verhitten en fruit het tweede sjalotje glazig. Voeg de mosselen, garnalen, Ardennerham, rijst en stukjes kreeft toe en laat het geheel al omscheppend nog heel even meebakken.
Verdeel de rijst over vier ingevette schelpen of ovenvaste schaaltjes. Schep de ingekookte saus over de gevulde schelpen en strooi er de geraspte kaas overheen. Zet de schelpen in het midden van de hete oven tot de kaas lichtbruin is geworden.
Serveren
Dien de schelpen op een bedje van sla op..