KookJij

Feesthapjes

Een heerlijk feesthapjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Feesthapjes te bereiden

Tomaat-kaasspiesjes van om en om 2 kerstomaatjes en 2 gemarineerde fetakaasblokjes aan een satéstokje
Zalmsoesjes: maak een mengsel van een blikje zalm, ½ lepel tomatenpuree, 1 dl crème fraîche, een gehakt sjalotje, veel bieslook, zout en peper, pureer het en klop het luchtig. Vul ongevulde soesjes met het mengsel.
Pannenkoekhapjes: bestrijk (kant en klare) flensjes/pannenkoeken met gekruide tomatensaus, beleg met Parmaham, dunne plakjes Mozzarella en blaadjes basilicum, oprollen en in 1 cm dikke ‘plakjes’ snijden, steek vast met een prikkertje.
Kaascourgettes: verwarm de oven voor op 250°. Schep courgette in 1 cm dikke plakken om met ½ dl olijfolie, geperste teen knoflook en 1 lepel Italiaanse kruiden. Leg op aluminiumfolie, bestrooi met geraspte kaas en rooster in de oven.
Pizzahapjes: snij baguette-deeglapjes van Danerolle in vieren, bestrijk dun met tomatenpesto (basilicumsaus), beleg met grofgeraspte courgette, gesnipperde gele paprika, zout, peper en pizzakaas. Bak 6 minuten op 225°.
Spaanse tapas
Knoflooktoast: bestrijk stokbroodsneetjes met knoflookpuree en olijfolie en rooster op 250°.
Aardappelsalade: van 600 g warme aardappelpartjes, 1½ dl Halvanaise, 1 lepel citroensap, zout, peper, 3 tenen knoflook en veel peterselie
Chorizohapjes:: hak groene zonder pit olijven met wat olijfolie tot puree, bestrijk er dikke plakken chorizo mee en prik er met een prikkertje partjes kerstomaat of pimentolijven op.
Tonijnsalade: van tonijn op olie, boterbonen, gehakte sjalot en pitloze zwarte olijven. Maak de saus van olijfolie, citroensap en peterselie
Koude omelet: van 2 gare aardappels in plakjes, gehakt ui, ½ paprika en een geklopt mengsel van 8 eieren, zout, peper en peterselie. Bakken en onder de grill bruinen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

suzy

suzy zegt:
Perfect..bedankt ze waren echt goed gelukt en simpel:p
evelien

evelien zegt:
Thanks voor de tips! Ik kwam echt niet op iets simpels, doch smakelijks en deze happen zijn perfect!
resi,

resi, zegt:
wat een gezellige hapjes krijg morgen bezoek ga ze gezellig maken, bedankt vooe de recepten,Resi.:D