KookJij

Fen Pi salade

Een heerlijk fen pi salade recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Ad Reniers China Deel 2
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fen Pi salade te bereiden

Voorbereiding

Marinade:
Meng 4 eetl sojasaus, 4 theel maïzena, 4 eetl water, zout en peper, roer dit goed door elkaar.
Marineer de speklapjes goed rond om en laat dit 30 min bekomen op een koele plaats. (niet in de koelkast)

De Saus:
Meng de azijn en mosterd en 12 eetl water, de suiker en sesamoliezout en peper naar smaak.

Bereiding:
Week de fen pi in koud water totdat ze doorzichtig en zacht zijn, spoel ze af onder koud stromend water en knip eventuele harde stukken er af. Snij de bladen in een ruit.

Klop de eieren los met 8 eetl maïzena, 4 eetl water, 2 eetl sesamolie, zout en peper naar smaak.

Bak het eier mengsel tot dunne omeletjes en laat deze afkoelen en snij ze in dunne reepjes.

Hak de koriander fijn en vermeng die met de saus.

Kook de speklapjes gedurende 10 minuten in water en snij het in dunne reepjes laat het vlees afkoelen.

Leg de fen pi bladeren op een schaal, schik het vlees en de ei op de bladeren giet er 4 eetl sojasaus en de saus over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
Fen-pi blad is, hoewel het lijkt op rijstvel, gemaakt van mungbonen en wordt gebruikt als noedels. Soms worden er dunne bladen van gesneden, het fen-pi blad. Het is verkrijgbaar in de goed gesorteerde toko's.
barbara metz

barbara metz zegt:
Ja,wat zijn Fenpi-bladeren?
Is er een alternatief voor?
Kan je het in een toko kopen?;)
Henk van Haandel

Henk van Haandel zegt:
Misschien goed om bij Opmerkingen iets te zeggen over fen pi bladeren. Ik althans heb daar nog nooit van gehoord.