KookJij

Fettucine met mosselen-krabsaus

Een heerlijk fettucine met mosselen-krabsaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: kookmap
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fettucine met mosselen-krabsaus te bereiden

Maak eerst de saus, die kun je daarna opwarmen.
SAUS:
De tomaten aan de onderkant inkruizen, in heet water dompelen, in koud water laten schrikken en ontvellen. De pitjes en vocht verwijderen en het vruchtvlees in stukjes snijden.
Ui fijnsnipperen.
De olie in een (braad)pan verhitten en ui en tomaat toevoegen. Pers dan de knoflook erboven uit.
Laat alles ± 3 minuten bakken. Voeg dan de tomatensap toe en breng het geheel aan de kook.
Dan nog de pesto + zout en peper erbij en even doorroeren. Proeven en eventueel nog wat pesto/zout/peper toevoegen. Haal de pan tot gebruik van het vuur.
VERDERE BEREIDING:
Kook de pasta beetgaar volgens de kookvoorschriften.
Intussen de krabsticks in stukken snijden.
Als de pasta bijna gaar is, de saus weer opwarmen.
Als de saus warm is de garnalen + mosselen + stukken krabsticks toevoegen. Heel even doorroeren.
De pasta afgieten en een gedeelte van de saus met wat zeevruchten door de pasta mengen.
Verdeel de pasta over 4 borden en schenk de rest van de saus over de pasta in de borden.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Je kunt natuurlijk ook andere zeevruchten nemen of alleen garnalen etc. Ook stukjes vis i.p.v. bijv. krabsticks.
Of neem andere pasta, niet al te dik.
Geef er bijv. een eenvoudige komkommersalade bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst