KookJij

Filet mignon van pata negra, zoetzure saus van Tro

Een heerlijk filet mignon van pata negra, zoetzure saus van tro recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Filet mignon van pata negra, zoetzure saus van Tro te bereiden

Snijd de pata negra in plakjes van ongeveer 3 cm. Snijd de aardappelen in frieten (staafjes van 1 cm x 1 cm en ongeveer 7 cm lang). Rasp de wortels.
Maak de zoetzure saus: laat Tropicana Pineapple & Lime voor de helft inkoken. Roer de suiker en de azijn onder de ingekookte jus. 5 minuten laten koken, warm houden.
Maak de vinaigrette voor de geraspte wortels: laat Tropicana Pineapple & Lime voor de helft inkoken en dan afkoelen. Klop de jus onder de twee oliën.
Bak de pata negra in olijfolie. Frituur de aardappelen een eerste keer aan 160°C om ze goed te doorbakken en een tweede keer aan 180°C om ze te kleuren.
Roer de vinaigrette onder de wortels en schik ze in een cirkel op het bord. Leg de gebakken pata negra op de wortels. Leg ook de frieten op het bord en besprenkel het vlees met saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst