Recept
« Terug naar recepten
Filipijnse gefrituurde garnalenballetjes
PT40M
Filipijnse gefrituurde garnalenballetjes
Een heerlijk filipijnse gefrituurde garnalenballetjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Filipijnen
Keuken:
Oosterse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Filipijnse gefrituurde garnalenballetjes te bereiden
Hak de bosuitjes, de teentjes knoflook en de garnalen heel fijn. Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel met het water met een staafmixer tot een glad beslag. Roer het zout, de peper en de eieren erdoor. Schep dan de garnalen, de bosui en de knoflook erdoor. Laat het beslag afgedekt ongeveer 1/2 uur in de koelkast staan. Verhit de olie in een wok. Doop de kleine bolletjes lepel in de olie en schep hiermee kleine bolletjes in de olie. Frituur de bolletjes in 4 minuten goudbruin en gaar. Laat de bolletjes even uitlekken en leg ze dan op een schaal met sla.
t.vangruisen zegt: