Recept
« Terug naar recepten
Filo met prei, pistachenoten en hervekaas (zie opm
PT45M
Filo met prei, pistachenoten en hervekaas (zie opm
Een heerlijk filo met prei, pistachenoten en hervekaas (zie opm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Culinair Ambiance
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Filo met prei, pistachenoten en hervekaas (zie opm te bereiden
Meng de honing, mosterd en azijn in een kommetje en meng er met een garde, druppelsgeijs de notenolie onder, kruid met peper en zout.
Maak de prei schoon en snijd de prei in fijne reepjes (julienne).
Spoel de prei grondig onder koud stromend water en laat uitlekken.
Snijd de hervekaas in kleine blokjes, hak de pistachenoten fijn.
Smelt de boter in een kleine steelpan en voeg er de bloem bij. roer goed met een spatel tot je een droog, kruimelig deegg bekomt.
Voeg er een beetje van de melk aan toe en roer goed met een garde, voeg de rest van de melk toe zodra je geen klonters meer hebt.
Kook de saus vrder op een zacht vuurtje onder voortdurend roeren.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat en voeg de blokjes hervekaas toe.
Stoof de prei kort aan in een weinig boter, onder deksel en kruid met peper en zout.
Meng de prei en de pistachnoten onder de kaassaus en laat alles afkoelen.
Leg het filodeeg open en bestrijk telkens een vel met gesmolten boter, leg er het volgende vel op en herhaal de bewerking tot je 4 vellen op elkaar hebt.
Schik de prei-kaasbereiding op het filodeeg op ongeveer 2cm van de rand, in de lengte.
Rol het deeg stevig op en bestrijk een laatste maal met de gesmolten boter.
Bak de prei-kaasrolletjes af in de oven van 190 graden C. tot ze goudbruin zijn (ongeveer 15 min.).
Snijd ze met een getand mes in 4 porties en dien ze warm op met de honing-mosterdsaus en wat gemngde sla.
Maak de prei schoon en snijd de prei in fijne reepjes (julienne).
Spoel de prei grondig onder koud stromend water en laat uitlekken.
Snijd de hervekaas in kleine blokjes, hak de pistachenoten fijn.
Smelt de boter in een kleine steelpan en voeg er de bloem bij. roer goed met een spatel tot je een droog, kruimelig deegg bekomt.
Voeg er een beetje van de melk aan toe en roer goed met een garde, voeg de rest van de melk toe zodra je geen klonters meer hebt.
Kook de saus vrder op een zacht vuurtje onder voortdurend roeren.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat en voeg de blokjes hervekaas toe.
Stoof de prei kort aan in een weinig boter, onder deksel en kruid met peper en zout.
Meng de prei en de pistachnoten onder de kaassaus en laat alles afkoelen.
Leg het filodeeg open en bestrijk telkens een vel met gesmolten boter, leg er het volgende vel op en herhaal de bewerking tot je 4 vellen op elkaar hebt.
Schik de prei-kaasbereiding op het filodeeg op ongeveer 2cm van de rand, in de lengte.
Rol het deeg stevig op en bestrijk een laatste maal met de gesmolten boter.
Bak de prei-kaasrolletjes af in de oven van 190 graden C. tot ze goudbruin zijn (ongeveer 15 min.).
Snijd ze met een getand mes in 4 porties en dien ze warm op met de honing-mosterdsaus en wat gemngde sla.
bertal zegt:
Hoop dat het gesmaakt heeft:);)m.v.g. Bert