Recept
« Terug naar recepten
Filodeegbakje met runderhamsalade
PT30M
Filodeegbakje met runderhamsalade
Een heerlijk filodeegbakje met runderhamsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
keurslager
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Filodeegbakje met runderhamsalade te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de boter smelten en het deeg ontdooien. Leg een deegvel op een met bloem bestoven werkvlak en bestrijk het met een kwastje boter. Leg hierop het volgende vel en bestrijk nogmaals met boter. Leg hierop nog een vel en steek er 4 rondjes uit van 10 centimeter. Duw de rondjes in de muffinvorm en bestrijk ze met een beetje ei. Bak de bakjes in 6 minuten lichtbruin en krokant. Laat ze enigzins afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vorm. Laat op een rekje helemaal afkoelen. Schep de hamreepjes samen met de kappertjes en bieslook door de selleriesalade. Breng op smaak met zout en peper en vul de bakjes vlak voor het serveren met de salade.