Recept
« Terug naar recepten
Filosoof om Amerikaanse wijze
PT10M
Filosoof om Amerikaanse wijze
Een heerlijk filosoof om amerikaanse wijze recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne R
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
424 kCal energie
36 Gram eiwit
14 (6) Gram vet
42 Gram koolhydraten
36 Gram eiwit
14 (6) Gram vet
42 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Lekker koken met weinig of geen vet
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Filosoof om Amerikaanse wijze te bereiden
1. Bak het gehakt met de uien in een droge braadpan 6-7 minuten onder regelmatig roeren tot het vlees mooi bruin is en het vocht verdampt is.
2. Breng een grote pan water aan de kook. Doe het bouillontablet, de bonen, worcestersaus en ahornsiroop in de braadpan bij het gehakt en laat alles afgedekt 10 minuten sudderen; roer af en toe. Voeg zo nodig een beetje water toe en breng op smaak met peper.
3. Doe intussen de aardappelen met een snufje zout in het kokend water, breng weer aan de kook en laat ze in 15-20 minuten gaarkoken. Giet ze af en pureer ze met de fromage frais. Breng de puree op smaak met zout en peper.
4. Verhit de grill op hoog. Verdeel het gehaktbonenmengsel in een ovenschaal van 1½ liter inhoud en strijk de aardappelpuree gelijkmatig erover uit. Zet de schaal 4-5 minuten onder de grill tot de puree goudbruin is. Serveer gegarneerd met takjes tijm.
Lekker met sperzieboontjes of worteltjes.
2. Breng een grote pan water aan de kook. Doe het bouillontablet, de bonen, worcestersaus en ahornsiroop in de braadpan bij het gehakt en laat alles afgedekt 10 minuten sudderen; roer af en toe. Voeg zo nodig een beetje water toe en breng op smaak met peper.
3. Doe intussen de aardappelen met een snufje zout in het kokend water, breng weer aan de kook en laat ze in 15-20 minuten gaarkoken. Giet ze af en pureer ze met de fromage frais. Breng de puree op smaak met zout en peper.
4. Verhit de grill op hoog. Verdeel het gehaktbonenmengsel in een ovenschaal van 1½ liter inhoud en strijk de aardappelpuree gelijkmatig erover uit. Zet de schaal 4-5 minuten onder de grill tot de puree goudbruin is. Serveer gegarneerd met takjes tijm.
Lekker met sperzieboontjes of worteltjes.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Willemien uit Canada zegt:
Willemien uit Canada zegt:
mdc zegt:
Tania zegt:
lotte1 zegt: