KookJij

Fish and Chips anders

Een heerlijk fish and chips anders recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: reis om de wereld
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fish and Chips anders te bereiden

Kook de aardappelparten net gaar. Maak van de knoflook een pasta en bestrooi met zout. Snijd de pepertjes fijn (zonder zaadjes als je van wat milder houd). Roer de knoflook, pepertjes en peterselie door de mayonaise en zet apart.

Hussel de aardappelparten door de olijfolie, tot overal bedekt. Rooster deze stukken (liefst boven een bbq) 6-8 minuten met wat zout, tot mooi goudbruin.

Kneus de peperkorrels in een vijzel en druk deze in de tonijnfilets. Rooster deze (liefst boven een bbq) ca. 2 minuten per kant tot nog mooi rose van binnen. Bestrooi met wat zout.

Verwarm de doperwtjes en worteltjes.

Leg de aardappelpartjes in het midden van 4 borden, doe er de doperwtjes en worteljes bij. Leg daar de tonijn op en schep er een flink lik rode-peper mayo op. Serveer de rest van de mayo apart.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst