Recept
« Terug naar recepten
Flan caramel
PT45M
Flan caramel
Een heerlijk flan caramel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Flan caramel te bereiden
Mix het ei met de eidooier. Breng de melk met de suiker aan de kook, laat afkoelen tot lauw.
Snij het vanillestokje overlangs open en schraap er het vanillemerg uit. Roer het door de melk. Vermeng die daarna beetje bij beetje met de eieren. Zet de flan een nacht in de koelkast.
Verwarm voor de karamel de suiker in een pannetje. Blus druppelgewijs met water als de suiker smelt en begint te kleuren (opgepast, dit spat !!). Voeg al roerend meer water toe tot er een mooie saus ontstaat.
Breng voor de flan water aan de kook. Giet het in een ovenschaal met daarin een vel bakpapier (zo gaan de potjes nit dansen in de oven).
doe in de potjes wat karamelsaus en vul ze verder met flan. Zet ze in de schaal en laat ze gedurende 20 tot 30 min. in een op 150°C voorverwarmde oven au bain-marie garen (controleer met een sate stokje, die moet er droog uitkomen).
Laat de potjes afkoelen op een rek en zet ze dan nog een nacht in de koelkast. Hou ze hèèl even in kokend water, om ze makkelijk op de borden te kunnen storten.
Snij het vanillestokje overlangs open en schraap er het vanillemerg uit. Roer het door de melk. Vermeng die daarna beetje bij beetje met de eieren. Zet de flan een nacht in de koelkast.
Verwarm voor de karamel de suiker in een pannetje. Blus druppelgewijs met water als de suiker smelt en begint te kleuren (opgepast, dit spat !!). Voeg al roerend meer water toe tot er een mooie saus ontstaat.
Breng voor de flan water aan de kook. Giet het in een ovenschaal met daarin een vel bakpapier (zo gaan de potjes nit dansen in de oven).
doe in de potjes wat karamelsaus en vul ze verder met flan. Zet ze in de schaal en laat ze gedurende 20 tot 30 min. in een op 150°C voorverwarmde oven au bain-marie garen (controleer met een sate stokje, die moet er droog uitkomen).
Laat de potjes afkoelen op een rek en zet ze dan nog een nacht in de koelkast. Hou ze hèèl even in kokend water, om ze makkelijk op de borden te kunnen storten.