Recept
« Terug naar recepten
Flan van tongfilet en courgette met kruidige tomatensaus en rijst
PT50M
Flan van tongfilet en courgette met kruidige tomatensaus en rijst
Een heerlijk flan van tongfilet en courgette met kruidige tomatensaus en rijst recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Flan van tongfilet en courgette met kruidige tomatensaus en rijst te bereiden
- Giet 2 el olijfolie in een pan en fruit de sjalotten 5 min. Giet de blokjes courgette erbij en roerbak 10 min zonder te kleuren op een zacht vuur. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de courgette op kamertemperatuur met 200 g van de tongfilets, de eieren en de room. Kruid naar smaak met peper en zout. Bekleed een flanvorm met bakpapier. Giet het deeg in de vorm, voeg de rest van de tongfilets en de gesnipperde bieslook toe en duw voorzichting in het deeg. Bak de flan 25 min au bain-marie in de oven. Laat lauw worden voor je de flan uit de vorm haalt.
- Kook de rijst in gezouten water, giet af en hou warm. Pel en ontpit de tomaten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Voeg het gesnipperd basilicum, het citroensap en 3 el olijfolie toe en kruid met peper en zout. Snij de flan in stukken en serveer met de tomatensaus en de rijst.