Recept
« Terug naar recepten
Florentijnse tongfilets
PT40M
Florentijnse tongfilets
Een heerlijk florentijnse tongfilets recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Florentijnse tongfilets te bereiden
Maak eerst de spinazie à la crème: Spinazie wassen,snel met aanhangend vocht in een grote pan laten slinken,uit laten lekken in een vergiet en het vocht er zoveel mogelijk uitdrukken.De spinazie hakken,terug doen in de pan en aanmaken met wat groentebinder en een scheut room en op smaak brengen met tijm en zout.Spinazie verdelen over de bodem van een vuurvaste schotel.De tongfilets gedurende 10 min.pocheren in een mengsel van de witte wijn en de visbouillon.Schep de filets met een schuimspaan uit het kookvocht op de spinazie.Kook het kookvocht in tot 3,5 dl.Roer het béchamelsauspoeder,parmezaanse kaas en de room erdoor en laat dit 1 min.zachtjes doorkoken.Voeg zout,peper en nootmuskaat toe (wel even proefen).Verdeel de kaassaus over de tongfilets en zet de schotel 20 min.in de oven op 200C.om te gratineren.