Recept
« Terug naar recepten
Fluweelzachte pompoensoep met shiitake
PT30M
Fluweelzachte pompoensoep met shiitake
Een heerlijk fluweelzachte pompoensoep met shiitake recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
champignonidee.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fluweelzachte pompoensoep met shiitake te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de pompoenkwarten in een grote ovenschaal en bestrijk ze met olijfolie. Rooster de pompoen 45 min. in de oven of totdat hij zacht is.
Verhit intussen 2 el boter en fruit hierin de ui met de prei en de knoflook tot ze zacht zijn, zo’n 10 min. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Neem de pompoenparten uit de oven en schep het vruchtvlees bij de hete bouillon. Laat de soep nog 15 min. koken. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Borstel de shiitakes schoon met een borsteltje of een stuk keukenpapier Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de shiitakes in 5-7 min. zacht. Neem uit de pan en bak de baconplakjes tot ze knapperig zijn.
Schenk de soep in kommen of diepe borden en verdeel over elke kom wat shiitakes en 2 plakjes bacon. Serveer met wat takjes bieslook.
Doe de pompoenkwarten in een grote ovenschaal en bestrijk ze met olijfolie. Rooster de pompoen 45 min. in de oven of totdat hij zacht is.
Verhit intussen 2 el boter en fruit hierin de ui met de prei en de knoflook tot ze zacht zijn, zo’n 10 min. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Neem de pompoenparten uit de oven en schep het vruchtvlees bij de hete bouillon. Laat de soep nog 15 min. koken. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Borstel de shiitakes schoon met een borsteltje of een stuk keukenpapier Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de shiitakes in 5-7 min. zacht. Neem uit de pan en bak de baconplakjes tot ze knapperig zijn.
Schenk de soep in kommen of diepe borden en verdeel over elke kom wat shiitakes en 2 plakjes bacon. Serveer met wat takjes bieslook.