KookJij

Kastanjesoep met beukenzwammetjes

Dit is niet zo maar een alledaags soepje. Het is er eentje met allure. Het heeft een hele volle smaak en is prima geschikt voor als je gasten krijgt of voor de feestdagen. Ook goed te combineren in een wild- of kerstmenu. Wij zijn u alvast voorgegaan en hebben er heerlijk van zitten smullen. De beukenzwammetjes zijn eventueel te vervangen door andere paddenstoelen of gebruik hiervoor een mix van meerdere soorten.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kastanjesoep met beukenzwammetjes te bereiden

  1. Prei en ui schoonmaken, fijnsnijden en daarna stoven in een scheutje verwarmde olijfolie.
  2. Voeg de kastanjepuree en de bouillon toe en laat dit zachtjes koken totdat de prei zacht is (ongeveer 10 minuutjes).
  3. Maak de soep op smaak met peper en zout en desgewenst met een beetje truffelolie.
  4. Maak de beukenzwammetjes schoon en snijd het voetje waarmee ze aan elkaar vast zitten eraf en wok ze kort.
  5. Snij de bosuitjes in fijne ringetjes.
  6. Schep de soep in borden en garneer met de paddenstoelen en bosuitjes.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Andere namen voor beukenzwammen zijn: Brown Beech Mushroom
en Brown Shimeji.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst