Andere namen voor beukenzwammen zijn: Brown Beech Mushroom
en Brown Shimeji.
Recept
« Terug naar recepten
Kastanjesoep met beukenzwammetjes
PT30M
Kastanjesoep met beukenzwammetjes
Dit is niet zo maar een alledaags soepje. Het is er eentje met allure. Het
heeft een hele volle smaak en is prima geschikt voor als je gasten krijgt of
voor de feestdagen. Ook goed te combineren in een wild- of kerstmenu. Wij
zijn u alvast voorgegaan en hebben er heerlijk van zitten smullen.
De beukenzwammetjes zijn eventueel te vervangen door andere
paddenstoelen of gebruik hiervoor een mix van meerdere soorten.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kastanjesoep met beukenzwammetjes te bereiden
- Prei en ui schoonmaken, fijnsnijden en daarna stoven in een scheutje verwarmde olijfolie.
- Voeg de kastanjepuree en de bouillon toe en laat dit zachtjes koken totdat de prei zacht is (ongeveer 10 minuutjes).
- Maak de soep op smaak met peper en zout en desgewenst met een beetje truffelolie.
- Maak de beukenzwammetjes schoon en snijd het voetje waarmee ze aan elkaar vast zitten eraf en wok ze kort.
- Snij de bosuitjes in fijne ringetjes.
- Schep de soep in borden en garneer met de paddenstoelen en bosuitjes.