Een lekker romig soepje. De prei blijft dus rauw en wordt zacht door de hete soep die erover gegoten wordt. Je moet de prei dus echt superfijn snijden en in kleine stukjes.
Wie dit niet vertrouwt kookt de preiringetjes heel even mee. Maar ze moeten beetgaar blijven.
Vegetariërs gebruiken groentebouillon en laten het spekkruimweg.
Recept
« Terug naar recepten
Kaas-preisoep met spekkruim
PT15M
Kaas-preisoep met spekkruim
Een lekker romig soepje, bestaande uit prei, smeerkaas en wat spekkruim. Serveer de soep in kleine kopjes of glaasjes anders is de soep te zwaar.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaas-preisoep met spekkruim te bereiden
- Breng de kippenbouillon met de blokjes aardappel, 100 gram in stukjes
gesneden prei en de smeerkaas zachtjes aan de kook. Regelmatig roeren
zodat de smeerkaas goed smelt in de bouillon. - Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met de staafmixer en zeef de soep.
- Bak de plakjes spek in een droge koekenpan bruin en knapperig. Laat
afkoelen en verkruimel de plakjes spek. - Snij de overige prei in supersmalle halve ringetjes.
- Doe het grootste deel van de preiringetjes in de kommetjes of glazen.
- Verdeel de hete soep over de preiringetjes.
- Garneer de soep met de rest van de prei en het spekkruim.