Recept
« Terug naar recepten
Foccacia met rozemarijn
PT25M
Foccacia met rozemarijn
Een heerlijk foccacia met rozemarijn recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 broden personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Foccacia met rozemarijn te bereiden
Water, gist en suiker mengen en 10 min. laten staan tot een schuimlaag is gevormd.
Bloem en 1/2 theel. zout boven een kom zeven, een kuiltje in het midden maken en het gistmengsel met 1 eetl. olijfolie erin doen.
Tot een soepel deeg kneden en op een met bloem bestoven werkvlak leggen.
Nog 10 min. kneden tot een glad en soepel deeg.
Deeg in een ingevette kom leggen, afdekken en op een warme plek 11/2-2 uur laten rijzen tot tweemaal het volume.
Nog even kneden, in twee stukken verdelen en twee platte ovalen van 30 cm maken.
Op vellen ingevet bakpapier leggen, bedekken met huishoudfolie en ca. 30 min. laten rijzen tot tweemaal het volume.
Oven voorverwarmen op 200 graden / gasstand 6.
Met de vingertoppen kuiltjes in de deeglappen maken.
Royaal bedruipen met de rest van de olijfolie zodat de kuiltjes vol staan.
Bestrooien met rozemarijn en zeezout, en 25 min. in de oven bakken.
Bloem en 1/2 theel. zout boven een kom zeven, een kuiltje in het midden maken en het gistmengsel met 1 eetl. olijfolie erin doen.
Tot een soepel deeg kneden en op een met bloem bestoven werkvlak leggen.
Nog 10 min. kneden tot een glad en soepel deeg.
Deeg in een ingevette kom leggen, afdekken en op een warme plek 11/2-2 uur laten rijzen tot tweemaal het volume.
Nog even kneden, in twee stukken verdelen en twee platte ovalen van 30 cm maken.
Op vellen ingevet bakpapier leggen, bedekken met huishoudfolie en ca. 30 min. laten rijzen tot tweemaal het volume.
Oven voorverwarmen op 200 graden / gasstand 6.
Met de vingertoppen kuiltjes in de deeglappen maken.
Royaal bedruipen met de rest van de olijfolie zodat de kuiltjes vol staan.
Bestrooien met rozemarijn en zeezout, en 25 min. in de oven bakken.