Dien op :
Doe een stuk ganzenlever of eendenlever op een bordje en geef daarbij de kersenzoetigheid.
Recept
« Terug naar recepten
Foie Gras (gans of eend) met kersenzoetje
PT45M
Foie Gras (gans of eend) met kersenzoetje
Een heerlijk foie gras (gans of eend) met kersenzoetje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Jan A.van der Hoeden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Foie Gras (gans of eend) met kersenzoetje te bereiden
1).Doe de suiker en azijn bij elkaar en verhit en roer tot de suiker is opgelost en de overgebleven vloeistof stroperig begint te worden.
2).Doe er dan de sjalotten bij, de wijn en het kaneelstokje. Kook dit in tot ongeveer 60cc.
3).Doe er dan de kippenbouillon bij en de kersen, breng dit aan de kook en houd dit 5 minuten aan de kook.
4).Het kaneelstokje er uit halen en de maïzena aanlengen met 2 eetlepels vocht uit het pannetje en weer terug in het pannetje doen. Goed blijven roeren.
5).Op smaak brengen met peper, zout en het limoensap (en evt. nog wat suiker of honing).
2).Doe er dan de sjalotten bij, de wijn en het kaneelstokje. Kook dit in tot ongeveer 60cc.
3).Doe er dan de kippenbouillon bij en de kersen, breng dit aan de kook en houd dit 5 minuten aan de kook.
4).Het kaneelstokje er uit halen en de maïzena aanlengen met 2 eetlepels vocht uit het pannetje en weer terug in het pannetje doen. Goed blijven roeren.
5).Op smaak brengen met peper, zout en het limoensap (en evt. nog wat suiker of honing).
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
liske zegt:
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.