KookJij

Foie Gras (gans of eend) met kersenzoetje

Een heerlijk foie gras (gans of eend) met kersenzoetje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Jan A.van der Hoeden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Foie Gras (gans of eend) met kersenzoetje te bereiden

1).Doe de suiker en azijn bij elkaar en verhit en roer tot de suiker is opgelost en de overgebleven vloeistof stroperig begint te worden.
2).Doe er dan de sjalotten bij, de wijn en het kaneelstokje. Kook dit in tot ongeveer 60cc.
3).Doe er dan de kippenbouillon bij en de kersen, breng dit aan de kook en houd dit 5 minuten aan de kook.
4).Het kaneelstokje er uit halen en de maïzena aanlengen met 2 eetlepels vocht uit het pannetje en weer terug in het pannetje doen. Goed blijven roeren.
5).Op smaak brengen met peper, zout en het limoensap (en evt. nog wat suiker of honing).

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Dien op :
Doe een stuk ganzenlever of eendenlever op een bordje en geef daarbij de kersenzoetigheid.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Hoi Jan, ik neem aan dat je het hebt over gekookte lever? Kun jij mij iets vertellen over de smaak van eenden lever; t.o.v bijv. Kippenlever, varkenslever?
Groetjes,
Anna.
neen

neen zegt:
Denk eraan;Niet je bordje leegeten,hoor!
Eet alléén maar het kersenzoetje...;)
liske

liske zegt:
Hey Jan, lijkt me lekker, alleen vervang ik dan de gans of eend door een goede "gewone"paté of bijv. een champignonpaté....
limelein

limelein zegt:
Heerlijk, gijs gans.
Gijs Gans

Gijs Gans zegt:
Foie Gras is dierenmishandeling!! Schandalig dat dit recept hier wordt gepubliceerd. DIT KAN ECHT NIET!!