Recept
« Terug naar recepten
Fondue uit de Savoie met drie soorten kaas
PT20M
Fondue uit de Savoie met drie soorten kaas
Een heerlijk fondue uit de savoie met drie soorten kaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fondue uit de Savoie met drie soorten kaas te bereiden
Prik het teentje knoflook aan een vork en wrijf de fondueschaal hiermee in. Breng de wijn met wat versgemalen peper in een fondueschaal of -pan aan de kook. Voeg de blokjes kaas in gedeelten toe en laat de kaas al roerende met een houten lepel in achtvormige bewegingen smelten. De kaasfondue moet een mooie gebonden structuur hebben. Voeg de kirsch en nootmuskaat toe en zet de schaal op het rechaud. Serveer het brood bij de fondue. Roer de fondue tijdens het eten regelmatig door, dit voorkomt klonten.