I.p.v.doperwten in de saus kan ook heel goed maiskorrels.
Je kunt dit eiergerechtje goed opdienen met glasnoedels of
rijst.Geef er dan een frisse komkommersalade bij.
***
Drink er bij thee,bier of een niet al te droge witte wijn
Recept
« Terug naar recepten
Foo Yong Hai =Foe yong Hai (Versie JA)
PT30M
Foo Yong Hai =Foe yong Hai (Versie JA)
Oorspronkelijk is Foo (of Foe) Yong Hai een chinees recept van omelet met garnalen in tomatensaus.In de loop der jaren werd het een soort van roerei met kreeft of krab.
Foo Yong = eiergerecht
Foo Yong Ha =met garnalen
Foo Yong Hai = met krab
Foo Yong Kai = met kip
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Foo Yong Hai =Foe yong Hai (Versie JA) te bereiden
SAUS:
"""""""""
*Kook in een pan met dikke bodem de bouillon en doe daarin de oestersaus,ketchup,chilisaus,tomaten cconentraat,ketjap,rijstazijn,laos en/of djahé,sesamolie,
doppers en tenslotte de allesbinder (of maizena) die eerst werd aangemaakt met een gedeelte van de hete vloeistof.
Laat maar pruttelen enige tijd en houd warm.
#
OMELET:
""""""""""""
Klop de eieren in een kom tot die bijna gaat schuimen met de sesamolie.
Bak de shiitake tot die begint te krimpen.Haal van het vuur
en giet dit bij de eieren.
Bak de sjalotjes,lenteuitjes,lombokjes in de rijstolie en doe dit ook bij de eieren.Kluts weer goed door.Doe dan het Chinese 5 kruidenpoeder erbij,de taugé,de garnalen en evt de krab bij de eiermassa en bak één grote of meerdere kleine omeletten hiervan.
Dien op met de fijn gehakte korianderblladjes en geef de saus erbij.
"""""""""
*Kook in een pan met dikke bodem de bouillon en doe daarin de oestersaus,ketchup,chilisaus,tomaten cconentraat,ketjap,rijstazijn,laos en/of djahé,sesamolie,
doppers en tenslotte de allesbinder (of maizena) die eerst werd aangemaakt met een gedeelte van de hete vloeistof.
Laat maar pruttelen enige tijd en houd warm.
#
OMELET:
""""""""""""
Klop de eieren in een kom tot die bijna gaat schuimen met de sesamolie.
Bak de shiitake tot die begint te krimpen.Haal van het vuur
en giet dit bij de eieren.
Bak de sjalotjes,lenteuitjes,lombokjes in de rijstolie en doe dit ook bij de eieren.Kluts weer goed door.Doe dan het Chinese 5 kruidenpoeder erbij,de taugé,de garnalen en evt de krab bij de eiermassa en bak één grote of meerdere kleine omeletten hiervan.
Dien op met de fijn gehakte korianderblladjes en geef de saus erbij.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
deuxchapeaux zegt:
Groetjes Jan A:p:p:p
ineke zegt: