KookJij

Forel in papillot met kerstomaatjes en citroen

Een heerlijk forel in papillot met kerstomaatjes en citroen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Ronny Henri Szostek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Forel in papillot met kerstomaatjes en citroen te bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Was en droog de forellen af. Bestrooi de binnenkant van de vis met grof zeezout, witte peper en citroensap. Leg elke forel op een groot stuke zilverfolie die lichtjes ingevet zijn met olijfolie. Leg de groentjes en de gescheurde basilicumblaadjes eromheen. Besprenkel met citroensap, grof zeezout en peper uit de molen. Leg op elke forel een groot stuk zilverfolie. Plooi alle kanten dicht, behalve één kant. Giet in de open kant de witte wijn en plooi ook de laatste kant dicht en plaats de forellen op een bakblik en plaats in de voorverwarmde oven gedurende 30 a 50 minuten, afhankelijk van de grootte van de forellen. Laat de forellen 5 minuten in de papillots zitten nadat u ze uit de oven hebt gehaald.

Wijntip: Pinot Blanc

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

tonneke

tonneke zegt:
Toscaanse witte wijn? Hoe smaakt die? kan dit ook met andere witte wijn?
w.porck

w.porck zegt:
Wow, als vis liefhebber begin ik al aardig te kwijlen Hoor!!!!!