Recept
« Terug naar recepten
Frambozensorbet
PT45M
Frambozensorbet
Een heerlijk frambozensorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - ijs
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frambozensorbet te bereiden
Breng het water met de suiker aan de kook.
Voeg frambozen, citroensap en zout toe.
Laat even trekken en voeg
(van het vuur af) het voorgeweekte gelatineblaadje toe.
Pureer massa en vervolgens zeven.
Voeg likeur toe en daarna laten afkoelen.
Draai in sorbetiere tot ijs.
Doe bolletjes ijs in hoog champagneglas en garneer af met mintblaadje en verse framboos
Voeg frambozen, citroensap en zout toe.
Laat even trekken en voeg
(van het vuur af) het voorgeweekte gelatineblaadje toe.
Pureer massa en vervolgens zeven.
Voeg likeur toe en daarna laten afkoelen.
Draai in sorbetiere tot ijs.
Doe bolletjes ijs in hoog champagneglas en garneer af met mintblaadje en verse framboos