Recept
« Terug naar recepten
Frambozensorbet
PT25M
Frambozensorbet
Een heerlijk frambozensorbet recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne R
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - ijs
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Koken met 3 ingrediënten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frambozensorbet te bereiden
1. Doe de suiker in een steelpan met 1,5 dL water en breng dat aan de kook. Roer tot de suiker volledig is opgelost. Schenk de siroop in een kan en laat afkoelen.
2. Doe 350 g frambozen in een keukenmachine en pureer ze. Wrijf de puree door een zeef en gooi de pitjes weg. Roer de suikersiroop door de puree en laat het mengsel heel koud worden in de koelkast.
3. Voeg de roomkaas of yoghurt toe en klop tot u een glad mengsel heeft. Schep het in een ijsmachine en laat die draaien tot het ijs wel dik maar nog vrij vloeibaar is. Schep het ijs in een diepvriesbak, knijp de overige frambozen fijn en roer ze door het ijs. Laat het in 2-3 uur in de vriezer stevig worden. Schep het in schaaltjes en geef er extra frambozen bij.
2. Doe 350 g frambozen in een keukenmachine en pureer ze. Wrijf de puree door een zeef en gooi de pitjes weg. Roer de suikersiroop door de puree en laat het mengsel heel koud worden in de koelkast.
3. Voeg de roomkaas of yoghurt toe en klop tot u een glad mengsel heeft. Schep het in een ijsmachine en laat die draaien tot het ijs wel dik maar nog vrij vloeibaar is. Schep het ijs in een diepvriesbak, knijp de overige frambozen fijn en roer ze door het ijs. Laat het in 2-3 uur in de vriezer stevig worden. Schep het in schaaltjes en geef er extra frambozen bij.