Recept
« Terug naar recepten
Frambozentaart
PT60M
Frambozentaart
Een heerlijk frambozentaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
karin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frambozentaart te bereiden
Verwarm de oven voor op 175°C.
Maal de amandelen fijn in het keukenmachine en doe ze in een kom.
Voeg de suiker, zachte boter en eieren toe en meng door elkaar.
Zeef het bakmeel en het zout boven de kom en meng dat er kort doorheen tot je een wat nat, grofkorrelig deeg hebt. Het hoeft niet mooi egaal te worden.
Vet de springvorm in met boter en bepoeder met wat bloem.
Doe iets minder dan de helft van het deeg in de springvorm en strijk glad met een lepel.
Verdeel de frambozen over het deeg.
Schep met een lepel steeds een beetje van het resterende deeg in de vorm en verdeel dat zo goed mogelijk. Er mag wat framboos zichtbaar blijven.
Zet de taart op het rooster iets onder het midden van de oven.
Na ongeveer 40 - 45 minuten is hij goudbruin en gaar.
Laat afkoelen, verwijder de springvorm en schuif op een bord.
Serveer met wat poedersuiker, lobbig geklopte slagroom óf een bolletje ijs.
Maal de amandelen fijn in het keukenmachine en doe ze in een kom.
Voeg de suiker, zachte boter en eieren toe en meng door elkaar.
Zeef het bakmeel en het zout boven de kom en meng dat er kort doorheen tot je een wat nat, grofkorrelig deeg hebt. Het hoeft niet mooi egaal te worden.
Vet de springvorm in met boter en bepoeder met wat bloem.
Doe iets minder dan de helft van het deeg in de springvorm en strijk glad met een lepel.
Verdeel de frambozen over het deeg.
Schep met een lepel steeds een beetje van het resterende deeg in de vorm en verdeel dat zo goed mogelijk. Er mag wat framboos zichtbaar blijven.
Zet de taart op het rooster iets onder het midden van de oven.
Na ongeveer 40 - 45 minuten is hij goudbruin en gaar.
Laat afkoelen, verwijder de springvorm en schuif op een bord.
Serveer met wat poedersuiker, lobbig geklopte slagroom óf een bolletje ijs.