Recept
« Terug naar recepten
Frambozenzandgebak
PT40M
Frambozenzandgebak
Een heerlijk frambozenzandgebak recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frambozenzandgebak te bereiden
Roer de boter,de suiker en de vanillezaadjes tot een zacht romig mengsel.Zeef de bloem samen met de griesmeel en roer dit geleidelijk door de romige massa. Kneed op een met bloem bestoven vlak het deeg zacht.Rol het dun uit en prik gaatjes met een vork.Snijd er 12 cirkels van 7,5 cm uit.Leg ze op een bakplaat30 min in de koelkast.Klop ondertussen de room en de poedersuiker tot zich zacht pieken vormen.Roer voorzichtig het rozenwater erdoor en zet in de koelkast.Verwarm de oven voor op 180 graden.Bestrijk de roosjes en de blaadjes met eiwit.Bestrooi ze met kristalsuiker en laat ze drogen op een rooster. Bak de zandkoekjes 15 min of tot ze goudbruin zijn.Schep ze met een metalen spatel van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster.Schep de room met het rozenwaterr op de helft van de koekjes,en leg hier bovenop de frambozen..Zet hier de overige helften op.Bestrooi ze met poedersuiker en decoreer ze met de gekristalliseerde roosjes en munttakjes
zwillem zegt:
is maar goed dat ik me niet na mijn nond heb vernoemd, die heet namelijk trubbel
ha ha
groetjes willem