Recept
« Terug naar recepten
Frangelico kokos taart
PT90M
Frangelico kokos taart
Een heerlijk frangelico kokos taart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frangelico kokos taart te bereiden
bak eerst 2 keer een cake(volgens de gebruiksaanwijzing op het pak)in een springvorm van 20 centimeter.Roomboter,basterdsuiker,vanillesuiker,frangelico en amandelextract mixen tot een glad mengsel.Mix een voor een de eieren erdoor.Cakemeel en melk in gedeeltes door het mengsel mixen tot er een glad deeg ontstaat.cakes bakken in voorverwarmde oven van 160 graden 60 minuten.doe de slagroom in een kom met 200 gram suiker en klop deze stijf.De 2 cakes laten afkoelen en daarna doorsnijden.Op de eerste laag een laagje slagroom aanbrengen,op de tweede een laagje frambozenjam en op de derde weer een laagje slagroom.Besprenkel eventueel de laagjes met frangelico.Vervolgens bovenzijde en zijkant voorzien van een laagje slagroom en de kokos aanbrengen.Decoreren met verse frambozen of ander rood fruit.Taart een 1/2 uurtje in de koelkast zetten zodat de slagroom wat stijver wordt.
maria gomes zegt: